امــروز : چهارشنبه, 03 خرداد 1391

ما 200 مهمان آنلاین داریم

پيام روز

اگر ما ملتهاى مسلمان بيدار باشيم، به نداى قرآن - كه ما را به صبر و استقامت و ثبات امر ميكند، به ما اميد ميدهد - گوش كنيم، به خداى متعال سوء ظن نداشته باشيم، به وعده‌ى الهى اميدوار باشيم و براى آن تلاش و كار كنيم، بدون شك به پيروزي دست پيدا خواهيم كرد

نحن الأمّة الاسلامية، إذا كنّا على يقظة من أمرنا، و استجبنا للقرآن الكريم الّذي يدعونا للصّبر والاستقامة و الثبات، فلن نقنط من رحمة الله، و سنتأمّل وعد الله تعالى و نصرته، و سنجاهد في سبيله، و إذن سنظفر بالانتصار من دون شكّ.

آيت الله خامنه اي 14 خرداد 1390

جستجو در سايت

Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت
وبلاگ-کد جستجوی گوگل

Mersad.org

امتیاز گوگل من

Mersad20.com

رنك

به روایت لینک

با خدا بی‌معرفتی نکنیم چاپ
مطالب - مذهبي
نوشته شده توسط مهدی حسینی   
چهارشنبه, 11 اسفند 1389 ساعت 12:58

گاهی ادعای رفاقت و دوستی برخی از ما با خدای متعال، سر به فلک می‌کشد. اما در مرحله عمل، حتی به اندازه یک رفیق هم، به خدا اعتماد نمی‌کنیم. به بیان دیگر، در بسیاری از موارد از نظر اعتقادی و در مساله توحید افعالی، بسیار ضعیف عمل می‌کنیم.

خیلی از گر‌ه‌ها و مشکلاتی که در زندگی روزمره ما وجود دارد، ناشی از اعمال خودمان است و این مساله را خیلی‌ها به خوبی می‌دانند، اما برای رفع آن و گره‌گشایی از آن سراغ کسی‌ می‌رویم، که هیچ مشکلی را نمی‌تواند حل کند.

به جای اینکه در خانه خدا را بکوبیم، زیر پرچم بنده او سینه می‌زنیم و چشم ما به الطاف بندگان است.

http://shimaa.glxblog.com/upload/shimaa/image/etekaf2.jpg

البته در ظاهر هم سعی می‌کنیم بگوییم خدا مشکلمان را حل کند! اما در باطن، امید ما به خدا نیست بلکه به بنده ای است که ممکن است خداوند او را ابزاری برای رفع مشکل ما قرار بدهد و ممکن هم هست قرار ندهد و به کس دیگری توفیق گره گشایی را عنایت کند.

و فراموش می‌کنیم که:

هر که منظور خود از غیر خدا می‌طلبد             چو گدایی است که حاجت ز گدا می‌طلبد

امیر المؤمنین صلوات الله علیه فرمودند: تمامی امیدتان را به خداوند قرار دهید و به هیچكس غیر از خداوند دل نبندید. پس به راستی كه هیچكس به غیر خداوند امید نبست، ‌مگر اینكه محروم و زیانكار گردید.

چرا که بندگان نیز همه ضعیف‌اند و گره مشکلشان به دست مشکل‌گشای خداوند تبارک و تعالی است. یَا أَیُّهَا النَّاسُ أَنتُمُ الْفُقَرَاء إِلَى اللَّهِ وَاللَّهُ هُوَ الْغَنِیُّ الْحَمِیدُ (1)

ای مردم، شما نیازمند به سوی خدایید و تنها خداست که بی‌نیاز و ستوده شده است.

رُوِیَ عَنْ عَلیٍّ (علیه السلام) قال:

اِجْعَلوُا كُلَّ رَجَائِكُمْ لِلّهِ سُبْحَانَهُ وَ لا تَرْجُوا أحَداً سِواهُ فَإِنَّهُ مَا رَجَا أحدٌ غَیْرَ اللهِ تَعَالی إِلا خَابَ[2].

امیر المؤمنین صلوات الله علیه فرمودند: تمامی امیدتان را به خداوند قرار دهید و به هیچكس غیر از خداوند دل نبندید. پس به راستی كه هیچكس به غیر خداوند امید نبست، ‌مگر اینكه محروم و زیانكار گردید.

«اِجْعَلوُا كُلَّ رَجَائِكُمْ لِلّهِ سُبْحَانَهُ» یك دسته از انسانها تمام امیدشان به غیر خداست. امیدشان به پول،‌ریاست،‌رفیق و... است. خبری از خدا در دل آنها نیست. حضرت در این روایت به این افراد كاری ندارد و خطابش به خداشناسان است. کسانی كه می­گویند خدا را می­شناسیم،‌ آنهایی که معتقدند كاری از دست خدا بر می­آید و... حضرت به این گروه می­فرماید: تنها امیدتان خدا باشد. اینطور نباشد كه هم به خدا امید ببندید و هم به غیر خدا.

«وَ لا تَرْجُوا اَحَداً سِواهُ» این جمله فراز قبلی را تأكید می­كند. اول می­فرماید تمام امیدتان را خدا قرار بدهید. بعد در این جمله، امید بستن به احدی غیر از خدا را نفی می­کند. به تعبیر من محكم­كاری می­كند.

«فَإِنَّهُ مَا رَجَا غَیْرُ اللهِ تَعَالی اِلا خَابَ» دراین فراز امیرالمؤمنین علیه السلام به علّتش اشاره می­فرماید: برای خاطر اینکه احدی به غیر خدا امید نبست، مگر اینكه محروم شد! (استثناءاز نفی دلالت بر عمومیّت دارد)

خداوند شریك پذیر نیست. نه در عبادت و نه در هیچ چیز دیگر. ما در این باب روایات زیادی داریم که من در اینجا نمی­خواهم وارد آنها شوم. فقط اشاره­ای می­کنم: چندین روایت هست كه خداوند قسم خورده که اگر كسی كه می­گوید مرا می­شناسد، به غیر من امید ببندد، من امیدش را قطع می­كنم.

به هر كه و به هرچه امید ببندی (یعنی به بچّه­ات، ‌همسرت، ‌رفیقت یا به پولت،‌ ریاستت و... امید ببندی) من امیدت را قطع می­كنم. یعنی در آخر،‌ سرت را به سنگ می­زنم. این حتمی و قطعی است. من این كار را با تو كه می­گویی خداشناسم، می­كنم.

چندین روایت هست كه خداوند قسم خورده که اگر كسی كه می­گوید مرا می­شناسد، به غیر من امید ببندد، من امیدش را قطع می­كنم. به هر كه و به هرچه امید ببندی (یعنی به بچّه­ات، ‌همسرت، ‌رفیقت یا به پولت،‌ ریاستت و... امید ببندی) من امیدت را قطع می­كنم.

نتیجه: وقتی آخرِ سر خداوند می­خواهد سرم را به سنگ بزند و امیدم را از غیر خودش قطع كند،‌ آیا بهتر نیست كه خودم از همان اول به غیر خدا امید نبندم؟

منبع:

[1]. فاطر، 15.

[2] . غررالحكم صفحه 196، روایت3861

[3]. برگرفته از سخنرانی آیه الله مجتبی تهرانی.

پذیرش آگهی تبلیغاتی در سایت ( کلیک کنید)

:Freedom Message
Imam Khamenei : The essence of the Islamic awakening in the countries of the region is an anti-Zionism and anti-US movement. The Islamic awakening of the regional nations is a movement on the path of the prophets; and through vigilance, Muslim nations and Iran's great nation will not allow the Americans and the Zionists to derail or hijack this magnificent movement by causing rift and other plots. The great Islamic awakening in Egypt, Tunisia and other countries shows that the cruel and humiliating balance that the expansionist Westerners and puppet rulers had forced on the regional nations during the past 150 years has been upset and a new chapter has begun in the history of the region. any nation which rises against the US international dictatorship and domestic dictators” will be supported by Iran. the US was trying to cause troubles for Damascus by simulating in Syria the events which took place in Egypt, Tunisia, Yemen and Libya. But the nature of developments in Syria is different from events in other regional countries @like this

http://www.up.mersad.org/uploads/13084982701.gif

http://www.up.mersad.org/uploads/13099738011.jpg

سایت های برتر

خبرنامه

نام:

ایمیل:

لوگو سایت

سایت سیاسی فرهنگی مرصاد20
كد لوگوي ما

تماس مستقیم با مدیر

سایت مرصاد بر روی:

تبليغات ويژه

http://www.leader-khamenei.com/images/banners/leader-khamenei-logo.gif

http://bachehayeghalam.ir/wp-content/themes/bachehayeqalam/images/logo.jpg

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه اینترنتی مرصاد می باشد.
نقل با ذکر منبع مجاز است