امــروز : جمعه, 05 خرداد 1391
 
 
 
 
ما 139 مهمان آنلاین داریم

پيام روز

اگر ما ملتهاى مسلمان بيدار باشيم، به نداى قرآن - كه ما را به صبر و استقامت و ثبات امر ميكند، به ما اميد ميدهد - گوش كنيم، به خداى متعال سوء ظن نداشته باشيم، به وعده‌ى الهى اميدوار باشيم و براى آن تلاش و كار كنيم، بدون شك به پيروزي دست پيدا خواهيم كرد

نحن الأمّة الاسلامية، إذا كنّا على يقظة من أمرنا، و استجبنا للقرآن الكريم الّذي يدعونا للصّبر والاستقامة و الثبات، فلن نقنط من رحمة الله، و سنتأمّل وعد الله تعالى و نصرته، و سنجاهد في سبيله، و إذن سنظفر بالانتصار من دون شكّ.

آيت الله خامنه اي 14 خرداد 1390

جستجو در سايت

Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت
وبلاگ-کد جستجوی گوگل

Mersad.org

امتیاز گوگل من

Mersad20.com

رنك

 

به روایت لینک

 

جدیدترین اخبار

 
 
نفاق و منافق از دیدگاه شهید مطهری چاپ
مطالب - سیاسی
نوشته شده توسط گروه سیاسی مرصاد   
جمعه, 16 اردیبهشت 1390 ساعت 15:22
اگر دو خطر (نفاق و نادانی ) با هم پیدا بشود یعنی از یک طرف منافقها و بی دینهای متظاهر و ریاکارها پیدا بشوند و از طرف دیگر مردم جاهل و نادان باشند، آنها اینها را ابزار خودشان قرار می دهند.



شبکه ایران_ سید مهدی طباطبایی: دوازدهم اردیبهشت ماه، سالگرد شهادت مظلومانه متفکر و فیلسوف اسلامی استاد بزرگوار شهید آیت الله مرتضی مطهری است. این معلم وارسته از بزرگترین تئوری پردازان انقلاب اسلامی و بفرموده امام خمینی (ره) تمامی آثارش بدون استثناء موثر است. استاد شهید از جمله شخصیتهای برتر علمی اسلام می باشد که شوریدن بر کفر و نفاق را سرلوحه افکار و اعمال الهی خود قرار داده بود و با تکیه بر عقاید و آرای صحیح و متکی بر ادله عقلی و نقلی فراوان هرگز از صراط مستقیم خارج نگشت و فکر و قلم و حضورش در هر حیطه ای از علوم و شئون اسلامی منشأ خیر و برکت و هدایت جامعه اسلامی گردید.


برجستگی شخصیت این عالم فرزانه و این مجاهد نستوه در مقابله با اندیشه های غیر اسلامی و مخرب، پاسخ به مسائل مطروحه در اذهان عمومی و همچنین رد شبهات دینی و عقیدتی بوضوح مشهود است. اگرچه این شهید والا مقام در خدمت به اسلام و انقلاب اسلامی از هیچ کوششی دریغ ننمود و تمامی وجودش وقف اسلام و انقلاب بود اما خدمات علمی استاد درعرفان، فلسفه و کلام آنقدر متقن، مفید و خلل ناپذیر است که نه انقلاب و اسلام بلکه تمامی بشریت و همه انسانهای اندیشمند و حق طلب و تمامی کسانی که علم و عقیده و تعلیم و تعلم را ارج می نهند، از زحمات و خدمات خالصانه ایشان دینی بر گردن دارند. شاید عدل و انصاف  حکم می کرد برترین انسانها که به بهترین پاداش نائل می آیند به فراخور شخصیت پرمحتوی و افکار عمیق و مستحکم خویش بدست بی هویت ترین انسان نماها و کج فهم ترین و از حیوان پست ترها جام می وصل و شربت احلی من العسل شهادت را بنوشند و این فرزانه دوران و این انسان نزدیک به مرز کمال نیز سیر الی الله را در عروجی گلگون و با پیکری غرق بخون به پایان رسانید و در حیاتی ابدی نزد پروردگار خویش میهمان گشت. روح بلندش با شلیک کوردلانه و ننگین منافقی خودباخته از جسم خاکی جدا گشت و به ملکوت اعلی پیوست.


نوشتار کوتاهی که در پیش داریم گزیده هایی از سخنان استاد شهید پیرامون نفاق و منافق است.


نفاق چیست؟

نفاق یعنی راههای مخفی و پنهانی.

نفاق یعنی کفر در زیر پرده.

نفاق از جمله مختصات انسان است. یعنی این قدرت برای انسان هست که در دلالت تظاهرات ظاهری نسبت به حالات درونی خودش تصرف کند . یعنی نسبت به یک کسی منتهی درجه خشم داشته باشد ولی برای اینکه او را بفریبد تظاهر کند به محبت و مهربانی و قربان صدقه اش برود.


منافق کیست؟

اگر مومنین مردم را ترغیب می کنند به آنچه که « معروف» نامیده می شود و کار خیر است و اگر باز می دارند از کارهای« شر» اینها درست در جهت عکس فعالیت و کار می کنند و نقش بازدارندگی دارند. یعنی موقع کار که می شود عقب نشینی می کنند، از داخل به جامعه اسلامی صدمه و ضربه می زنند.



منافق کسی است که فکر و اندیشه اش یک جور می گوید و زبانش جور دیگر ، درست بر ضد آن. احساسات و عواطفش در یک جهت است ولی تظاهرات ظاهریش در جهت دیگر . در دل خدا را قبول ندارد اما متظاهر به خداپرستی است . پیغمبر را قبول ندارد اما متظاهر به احترام به پیغمبر است . قرآن کریم را قبول ندارد اما متظاهر به احترام به قرآن است .متظاهر به احترام به علی علیه السلام است و همینطور همه مقدسات دین ، یک پرده ای بر روی کفر خودش کشیده است.


منافق دو در برای خودش قرار داده ؛ یک در ورودی که به آن در به اسلام وارد می شود و یک در خروجی که باید فرض کنیم در پنهانی است. از یک در وارد می شود و از در دیگر خارج می شود.


قرآن می فرماید : یک عده مردم منافق و دور و پیش تو (پیامبر) می آیند و تظاهر به اسلام و ایمان می کنند. می گویند شهادت می دهیم که تو پیغمبر خدا هستی . خدا می داند که تو پیغمبری و خدا شهادت می دهد که این منافقین اعتراف ندارند و دروغ می گویند.


ادله نفاق چیست؟

هرچه که بشر بدوی تر و از تمدن دورتر بوده و در درجات پایین تر زندگی می کرده است، از صراحت بیشتری برخوردار بوده است. یعنی آنچه که در درون داشته است از فکر و احساسات و عواطف و از رغبتها و بی میلیها و از مهربانیها و خشمها و از ایمانها و بی ایمانیها هرچه داشته است همان را ظاهر می کرده است و هرچه بشر پیش رفته و تکامل پیدا کرده است ، قدرتش بر تصنع – که نفاق نوعی تصنع است – افزایش پیدا کرده است. اگر ما مردم عصر خودمان را با صدر اسلام مقایسه کنیم نفاق هزاران درجه بیشتر شده است.


اساساً اگر عصر ما را از نظر انسانی بخواهند ارزیابی کنند نه از نظرصنعتی اگر یک جنبه انسانی را بخواهند ملاک و مشخصه عصر و زمان ما قرار بدهند باید بگویند عصر نفاق . اگر بگویند در عصر ما آن بزرگترین ماشینی که ابتکار و اختراع شده است چه ماشینی است ؟ بنظر من ماشین قلب حقایق ، اینکه بشر اینهمه توانایی پیدا کرده است که حقایق را وارونه جلوه بدهد.


خطر نفاق و منافق

خطر نفاق و منافق از خطر کفر بیشتر و خیلی افزونتر است برای اینکه نفاق همان کفر است ولی در زیر پرده. از نظر ما شیعیان که علی و تاکتیک علی علیه السلام با پیغمبر فرقی نداشت ولی چطور است که پیغمبر با این سرعت پیشروی می کند و دشمن را یکی بعد از دیگری ساقط می کند ولی علی علیه السلام وقتی که با دشمنانش روبرو می شود سخت دچار و گرفتار است. آن پیشروی برایش نیست و در مواقع زیادی از دشمن شکست می خورد. چرا؟
برای اینکه پیامبر با کسانی می جنگید که کافر بودند . ولی علی علیه السلام از اول با منافقین طرف بود.


بشر وقتی درجامعه ای قرار گرفت که دید اگر بخواهد بر خلاف اصولی که مردم آن جامعه به آن اعتقاد دارند تظاهر کند جامعه او را در هم می کوبد ، فوراً تظاهر می کند به همان لباس در می آید ولی جامعه خودش باید آگاه باشد و گول تظاهر و فریب را نخورد.


پیغمبر(ص) از دوچیز اظهار نگرانی می کرد: از نفاق و منافق و دیگر از اینکه توده امت جاهل و نادان باشند.


اگر دو خطر (نفاق و نادانی ) با هم پیدا بشود یعنی از یک طرف منافقها و بی دینهای متظاهر و ریاکارها پیدا بشوند و از طرف دیگر مردم جاهل و نادان باشند، آنها اینها را ابزار خودشان قرار می دهند. حادثه کربلا بر اثر همین دو عامل (نفاق و نادانی) بوجود آمد. مردم جاهل و نادان ابزار دست ابن زیادها قرار گرفتند و یک عده قلیل منافق توانستند از توده ای مسلمان ولی جاهل و احمق لشگری انبوه علیه فرزند پیغمبر بوجود بیاورند.


امام سجاد علیه السلام فرمود: هیچ روزی مثل روز حسین بر پیغمبر سخت نگذشت، سی هزار نفر در کربلا جمع شدند و به قصد قربت فرزند پیغمبر را کشتند.


امام حسین علیه السلام در روز عاشورا چنین می فرماید: شما ما را دعوت کردید ما آمدیم. آتشی که ما آن را برای دشمنان ما و شما افروختیم و شما این آتش را علیه خود  به کار بردید؟ شمشیری که ما به دست شما دادیم با همان شمشیر خود ما را می خواهید بکشید مرا با شمشیر اسلام دارید می کشید؟


در قرآن در مقابل مومنین و موافقین دو دسته مخالف وجود دارند نه یک دسته. دسته ای که گاهی آنها را کافران و یا مشرکان  می نامد و دسته دیگری که آنها را منافقان می نامد.


قرآن در بعضی تعبیرات خود به اینها به خشم بیشتری نگاه می کند و اینان را مستحق عذاب بیشتری از کافران می شمارد.


 
 
     
 

پذیرش آگهی تبلیغاتی در سایت ( کلیک کنید)

:Freedom Message
Imam Khamenei : The essence of the Islamic awakening in the countries of the region is an anti-Zionism and anti-US movement. The Islamic awakening of the regional nations is a movement on the path of the prophets; and through vigilance, Muslim nations and Iran's great nation will not allow the Americans and the Zionists to derail or hijack this magnificent movement by causing rift and other plots. The great Islamic awakening in Egypt, Tunisia and other countries shows that the cruel and humiliating balance that the expansionist Westerners and puppet rulers had forced on the regional nations during the past 150 years has been upset and a new chapter has begun in the history of the region. any nation which rises against the US international dictatorship and domestic dictators” will be supported by Iran. the US was trying to cause troubles for Damascus by simulating in Syria the events which took place in Egypt, Tunisia, Yemen and Libya. But the nature of developments in Syria is different from events in other regional countries @like this

 

http://www.up.mersad.org/uploads/13084982701.gif

http://www.up.mersad.org/uploads/13099738011.jpg

سایت های برتر

خبرنامه

نام:

ایمیل:

لوگو سایت

سایت سیاسی فرهنگی مرصاد20
كد لوگوي ما

تماس مستقیم با مدیر

سایت مرصاد بر روی:

تبليغات ويژه

http://www.leader-khamenei.com/images/banners/leader-khamenei-logo.gif

http://bachehayeghalam.ir/wp-content/themes/bachehayeqalam/images/logo.jpg

 
 
کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه اینترنتی مرصاد می باشد.
نقل با ذکر منبع مجاز است